En blogg om smått och stort, ditten och datten och allt därimellan.

Solsidan

Foto, Villageroad Härnösand, altan, snickra, solsidan, uterum Permalink0
Förra sommaren så byggde vi en ny altan på nersidan. 
I år så fortsätter vi med en liten till, vi utökar med en platå på ca 3x3 meter dock i en liten lägre etage.


Regelvirket Och början på själva altanen
börjar ta form.

Dem platsbyggda blomlådorna kommer på plats.

Det är inte riktigt klart än, vi ska kapa längden på brädorna, samt slå en kantplanka runt hela. När vi sedan är klar så ska hela altanen från tidigare år oljas in så det får samma färg.

Vad vi ska ha på den nedre delen visar jag när vi är klara, men jag är helt övertygad redan nu att det kommer bli superbra!

Cake, cake , cake

Food ♥, I ❤ it bakverk, cake, chokladtårta, hallon, jordgubbar, marsipantårta, tårta Permalink0


Dumlegrädde in the making

Mosade färska hallon, utan socker då chokladbotten och den andra fyllningen var såpass söt.

Andra lagret fick jag inte med på bild med jag mosade banan och vaniljkräm och blandade ihop och strök ut över botten.

Strök ett lager dumlegrädde runt hela tårta, lite mer på toppen för att få en fin sluttning på marsipanytan.
Vit marsipan och färska jordgubbar, kombinationen choklad och bär är fantastisk enligt mig.



Blueberrycake

Food ♥, I ❤ it baka, blåbär, blåbärstårta, cake, prinsesstårta, tårta Permalink1
I torsdags så fyllde ju N år, men då jag jobbade till 19 så firade vi honom på fredagen istället tillsammans med familjen.
Han brukar få välja varje år både fika och mat på sin födelsedag, tårtan i i princip varje år prinsesstårta få han varken tycker om varesig grädde eller maräng.
Så då får man variera tårtorna litegrann istället.
Jag gjorde två stycken iår en chokladbaserad och en blåbär/banan.

Började med att stryka ut en lager lågsockrad, ekologisk blåbärssylt på bottnen, sedan ett läser vaniljkräm direkt på.

Nästa lager, lite mer vaniljkräm och massor av skivade bananer.

För att få en krämig tårta brukar jag använda både vaniljkräm och grädde runt om, inte bara att den blir saftigare utan det är också lättare att få marsipanen att lägga sig snyggt och jämnt runt om.

Snittade en stjärna i marsipanlicket innan jag la på den, kapade till sidor och lite spritsas grädde i öppningen.
På med massor av blåbär!







Till top