En blogg om smått och stort, ditten och datten och allt därimellan.

2014

Allmänt, Foto, Graviditet ❤️ 2015, Gott nytt år, bebis, gravid, nyårslöften Permalink0
Ett mycket händelserikt år, både på gott och ont!
Men med råga ett år att minnas med glädje, bebis flyttade in i min mage, att mannen i mitt liv nu inte bara kommer vara min stora kärlek, själsfrände, bästa vän utan även bli pappa till vårt barn! ❤️
 
Bebis ❤️
 
Vi har haft ett fantastiskt år, men varandra, med familjen och våra vänner!
 
 
Bebis växer och frodas, jag blir mer och mer övertygad om att det är en liten fisk som flyttat in. Haha


Jag har bara ett nyårslöfte iår, jag ska bli bättre på att ta hand om migsjälv. Lyssna på kroppen, bebis och helt enkelt på vad jag själv behöver.

Jag har alldeles för lätt att endast hörsamma det andra säger och placera migsjälv i sista facket, men nu ska vi jobba på det här.
Framförallt det här med att ta det lugnt, jag stressar aldrig men har alldeles för mycket måsten ändå. Så gå ner lite i varv, och andas.
Njuta mer av omgivningen! 

Gott nytt år! Ta hand om dig själv sprid kärlek ❤️


Backfickan påHotell Borgafjäll

First times, Food ♥, Foto, Resor & utflykter bakfickan, borgafjäll, datenight, hotell borgafjäll, middag Permalink0
Efter att vi hade varit in och kikat i Borga på dagen så blev vi så sugen att åka tillbaka på kvällen för att äta middag på Bakfickan, Hotell Borgafjäll.
 
Jättemysig stämning inne i restaurangen, och relativt lugnt faktiskt. Det var inte förrän vi satt och väntade på notan, som det blev fullsmockat och livat.
Hur var maten då? Jo , den var riktigt bra! Absolut över förväntan, men det vi hört om att det skulle vara dyrt där... Njaa det tycker jag inte stämde! Billigare än många andra restauranger jag äter regelbundet på.
Förrätter kring 90:-, varmrätter mellan 180-260:- och desserter kring 120:-, helt överrenskomligt.
 
 
 Lyckades äääntligen hitta ett par byxor som satt bra trots lilla gravidmagen! Här i Härnösand så finns det inte en enda butik som säljer mammakläder så det är ett evigt sökande i sig om man inte har tid att åka till Sundsvall.
Kul iaf att får känna sig lite fin!
 
Smörstekt vetetoast med röding och forellrom
Supergott! är dock aningens besviken på att det varken stod eller nämndes något om att fisken endast var halstrad, dock ej om den varit fryst så man visste om man kunde äta den. Då det finns rekommendationer som gravid. Men fisken i sig hade en väldigt obehaglig konstistens, inte alls som lax så jag skippade att äta den och resten istället.
 
Helstekt Röding med mandelpotatis och rökt majonnäs.
Faaantaastisk fisk och för att inte tala om den rökta majonnäsen, helt underbart! Men så mycket mat, orkade hälften ungefär. Men varenda tugga var som himmelriket!
 
 
Italiensk maräng med äppelsorbet och björnbärssorbet, MUMS!
Redan här var jag riktigt mätt, tom på gränsen av att jag faktiskt inte skulle vilja ha en efterrätt ens.. Men vi hade redan förbeställt och ja, klart man vill prova även om jag skulle erkänna att det tog emot.
Den krämiga lätt brända marängen var ljuvlig, helt perfekt och lagomt söt.
Äppelsorbet, smakade precis som hemmagjord äppelmos gjord på trädgårdsäpplen, lite syrlig och ni vet sådär härligt "äpplig" i smaken och likadant var det med björnbärssorbet. T.o.m. snudd på sur men det passade ypperligt ihop med marängen, alldeles fantastiskt ihop!
 
 
 
 
 

RISBÄCK

Foto, Resor & utflykter borgafjäll, fjällen, indy 600 sp, polaris, risbäck, skoter, snöskoter Permalink0
Dåligt om uppdateringar här, men så är det till och från. Finns massor jag vill skriva om man jag är alldeles för dålig på att ta mig tid och sätta mig ner.
 
I helgen har vi varit i fjällen, i Risbäck närmare bestämt. 3 mil innan Borgafjäll, vi hyrde privat av en kille. Superfin stuga med alla bekvämligheter som du har hemma, jättefint verkligen!
Det enda jag kunde känna var väl att skoterlederna var väl inte sådär superbra uppmärkt, iaf inte vad vi kunde hitta. Inga skoterleds-kartor gick att få tag i hur mycket vi än frågade.
Så när vi åker iväg nästa gång ( vilket är snart) så kommer vi istället bo i Borgafjäll, dom har som små lägenheter man kan hyra på baksidan av hotellet. Där kan man parkera skotrarna direkt utanför dörren och leden går förbi runt knuten bara.
 
Men en supermysig helg har vi haft om än lite kall men temperaturer ner mot -28 vissa gånger.
 
Strax nedanför stugan så låg Stora Arksjön, Fantastisk vy att komma ut ¨på med skotern, otroligt att få se solen stiga.
 
Stugan vi hyrde i Risbäck.
 
Vårt lilla ekipage Suv med gigantisk släpvagn med plats för två skotrar m.m.
 
Perfekt att kunna parkera alldeles utanför dörren och bara gå in.
 
Mr och jag, oförskämt varmt klädda! Till den graden att vi knappt kunde röra på oss, men med grader på -24 så var det läge att klä på sig.
 
Man ser aldrig så gravid ut som i ett underställ, haha. eller smällkaramellen som jag kallade migsjälv.
 
Det blev korta men fler små turer ute i kylan, men behövde den där lilla stunden inne i värmen emellanåt för att få tillbaka känseln i kroppen. En kall men fantatiskt mysig helg med mitt ❤️
 
Till top