En blogg om smått och stort, ditten och datten och allt därimellan.

♥ Matrum

Foto, Villageroad Permalink0
Brevid vårt vardagsrum så har vi ett till litet rum, första gången vi kom in i huset och kikade omkring så var det ett sovrum där.
Det första som slog oss var "matrum", lagomt stort, mysigt, ljust men ändå någon fräck tapet. Så blev det med, ett fantastiskt matrum där vi spenderat middagar med familj och fina vänner.
 
Fotot från dom tidigare ägarna.  Sovrum/kontor med  heltäckningsmatta.
 
  Vi rev ut heltäckningsmattan + plastmattan och plockade ner allt som var kvar från väggarna.
Sedan var det dags att kasta upp lite vitfärg på väggarna.
 
Foga hörnen, limma och sätta upp easycover över det gamla väven som satt där. Sedan tapetsera upp fondväggen. Till höger i bild är även en liten bild på golvet.
 
När vi skulle måla taket så började det hänga ner något fruktansvärt, vi rev upp lite i hörnet och vad såg vi under... jo råspont, vackra råspont! Vi kvistlackade ett par gånger och sedan på med vitfärg och det blev såå fint! Taklisterna på min fina pappa och hjälpte mig sätta upp. Naturligtvis ville Kittykatten vara med på ett hörn. ♥
 
På väggarna i matrummet har vi stora foton på syskonbarnen och ljuslyktor i övrigt är väggarna tomma då jag tycker vår fondtapet är vacker nog. Istället för taklampa har vi köpt en stor ljuskrona för 8 kronljus.
Jag tänker köpa en matta att ha under matbordet, men inte hittat det klockrena färgen ännu.
Har ni tips på någon snygg matta? Vilken färg tycker ni att vi ska ha?
 
 
 
 
Till top