En blogg om smått och stort, ditten och datten och allt därimellan.

Punkt 11 - Mina syskon

Allmänt Permalink11

Jag vill börja med att säga att jag har helt fantastiska syskon! Bara helt underbara!

Vi börjar med min äldsta storebror Håkan, han är 35( blir 36 i mars) och bor tillsammans med sin fästmö Gunilla i Ramsås. Håkan gick småskolan i Stigsjö precis som oss andra syskon , höstadiet på Franzèn och gymnasiet så valde han inriktning fordon.
Håkan är en riktigt friluftsmänniska, tycker om att vara ute i skogen, jaga, åka skoter och fiska. Är det någon som alltid velat att man skulle vara med så är det Håkan. Jag kommer speciellt ihåg en gång när mamma och pappa var iväg och Håkan var barnvakt för kvällen. Trött, förkyld och grinig som man var den kvällen så tjurade man väl mest över lite allt möjligt, jag kan inte ha varit mer än 6-7 år.
Håkan och Fredde (en vän) skulle iväg till Sibylla för att käka så han slängde in bilkudden och mig i baksätet stängde dörren för att åka iväg.
Bilen vi satt i var en gammal snorgrön Amazon, vi kom nog inte längre än någon km innan jag upptäckte att det inte fanns något bilbälte i bilen. I panik börjar jag gråta som en tok och sa " Tänk om mamma ser att jag inte har bälte på mig!!" Svaret jag fick var väl nåt liknande med "Men geeree!"
Så mycket vi åkt skoter, skidor och sist vi var i fjällen fasen vad kul vi haft! V 10 bär det av igen, det kommer bli kanon!


Jag och Håkan

Min andra storebror Per är, han är 33 år gammal och bor med sin fru Petra och sonen Alfred på Lidingö, Stockholm. I februari väntas den ett till litet knyte, vad spännande!
Per gick även han småskolan i Stigsjö, högstadiet på Franzèn och på Härnösands Gymnasium. Efter gymnasiet lästa han vidare på Högskolan i Sundsvall, han skaffade en 1:a på N:A kyrko inne i Härnösand.
Sista året på praktiken så sökte han sig ner till Trollhättan, där träffade han Petra.
Vi var nog inte alltid så såta vänner när vi växte upp, men och andra sidan det är det väl inte många syskon som är. Jag var nog det klängiga lillasystern som alltid ville vara med och han ville vara själv med sina vänner.
Kommer ihåg att jag tom trodde ett tag att han faktiskt inte tyckte om mig då det ofta var tjafs, men nu i efterhand vet jag bättre!
Kom ihåg när han flyttade till Sundsvall under högskoletiden så frågade han en dag om jag ville komma ner till honom och sova över natten så kunde vi hyra film och äta popcorn. Det var jättemysigt! Saker som kan verka obetydliga, men just det lyser klart i minnet.


Håkan och Per


Man kan tro att det ofta är storesyskon som är beskyddande, men tro mig vi småskyskon är precis likadana tillbaka.
Första gången dom berättat att dom skulle ta med sig flickvännen hem, då tänkte man nog... Jojo vi ska nog se vad det är för typer!
Men, Gunilla och Petra är helt fantastisk. Varma och godhjärtade, jag kan med glädje och stolthet säga att min bröder kunde inte ha träffat mer underbara kvinnor!

Jag älskar mina syskon så otroligt mycket!


Dag 1 - Presentera mig själv.
Dag 2 - Min första Kärlek.
Dag 3 - Mina föräldrar.
Dag 4 - Det här åt jag idag.
Dag 5 - Vad är kärlek.
Dag 6 - Min dag.
Dag 7 - Min bästa vän.
Dag 8 - Ett ögonblick.
Dag 9 - Min tro.
Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 - Mina syskon.
Dag 12 - I min handväska.
Dag 13 - Den här veckan.
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 - Mina drömmar.
Dag 16 - Min första kyss.
Dag 17 - Mitt favoritminne.
Dag 18 - Min favoritfödelsedag.
Dag 19 - Detta ångrar jag.
Dag 20 - Den här månaden.
Dag 21 - Ett annat ögonblick.
Dag 22 - Det här upprör mig.
Dag 23 - Det här får mig att må bra.
Dag 24 - Det här får mig att gråta.
Dag 25 - En första.
Dag 26 - Mina rädslor.
Dag 27 - Min favoritplats.
Dag 28 - Det här saknar jag.
Dag 29 - Mina ambitioner.
Dag 30 - Ett sista ögonblick.


 

 

Till top